Starts: 0
Uren: 0
Overland: 0 km
Facebook Image

Volgende evenementen

Geen gebeurtenissen gevonden

Zweefvliegkamp 2014

ASK-13Jaarlijks organiseren wij in augustus een 14-daags zweefvliegkamp.

Wat is een zweefvliegkamp?

Een zweefvliegkamp of zweefvliegstage is een intensieve zweefvliegopleiding waarbij men op nauwelijks 2 weken, kennis maakt met de beginselen van het zweefvliegen. Voor veel leerlingpiloten is dit de aanzet of de vervolmaking tot het solovliegen.

De opleiding verloopt in een gedisciplineerde maar toch ontspannen sfeer. De bedoeling is uiteraard om er een toffe, gezellige en avontuurlijke 14-daagse van te maken.

Normaal maak je tijdens deze zweefvliegstage een 2-tal vluchten per dag. Je leert niet alleen het zweefvliegen in de praktijk, maar ook alles over het verloop van een zweefvliegdag. Dit gaat van het buitenzetten, klaarmaken en checken van de vliegtuigen, tot de pleinwerking en het 's avonds binnenzetten van het materieel. Poetsen van de toestellen hoort er uiteraard ook bij. Ook krijg je reeds een initiatie in de noodzakelijke theorie.

Wanneer gaat dit zweefvliegkamp juist door?

In 2014 gaat ons zweefvliegkamp door tussen 4 en 15 augustus 2014. Dit telkens van maandag t.e.m. vrijdag.

  Wat houdt deze stage in?

  • 20 zweefvluchten (praktijklessen)
  • basisopleiding theorie (hoofdzakelijk tijdens gegeven de praktijkopleiding)
  • opleiding door ervaren instructeurs
  • verzekering
  • gedurende deze 14 dagen ben je ook tijdelijk lid van de club én van de Zweefvliegliga.
  • je mag ook deelnemen (tegen betaling) aan onze doellandingen op het einde van het zweefvliegseizoen (einde oktober/begin november)
  • verder mag je gratis deelnemen aan de volledige theoriecursus die loopt van eind september tot eind maart (normaal op zaterdagavond).

Elke dag vangt aan om 10:00 uur en er wordt naar gestreefd om af te sluiten omstreeks 18 uur. Opgepast, afhankelijk van de zweefvliegomstandigheden kan het einduur sterk variëren! Wanneer het bv. in de voormiddag niet vliegbaar is, zal men trachten de lesvluchten van die dag in de namiddag af te werken. Hierdoor kan het einduur al eens uitlopen.

Wanneer er een ganse dag niet kan gevlogen worden, wordt deze dag afgelast. Indien de voorziene 20 vluchten/deelnemer niet allemaal tijdens de kampdagen zouden kunnen gevlogen worden, kan men deze tijdens andere dagen van zweefvliegactiviteit komen vliegen. Uiteraard zijn dit ook vluchten met een instructeur.

Wat kost het?

Ieder jaar wordt er naar gestreefd om de kostprijs zo laag mogelijk te houden. De prijs wordt echter hoofdzakelijk bepaald door de kostprijs van de sleepstarten die nagenoeg evenredig is met de fuelprijzen. Voor 2013 bedroeg de prijs € 690.

Dit jaar doen wij een extra inspanning ! Om onze passie te kunnen delen en de instapdrempel zo laag mogelijk te houden, werd dit jaar de prijs vastgesteld op €590 !

Hoe kan ik inschrijven?

Inschrijven kan men via dit inschrijvingsformulier. De inschrijving is pas definitief nadat men €50 gestort heeft op rekening van de club. Het resterende bedrag dient vóór de aanvang van het zweefvliegkamp betaald te zijn.

Minderjarige deelnemers moeten de schriftelijke toelating hebben van hun ouders.

Opgepast, de plaatsen zijn beperkt! Er worden maximaal slechts 15 deelnemers toegelaten. Zij die eerst hun voorschot betaald hebben, zijn zeker van hun plaats.

Andere inlichtingen

Een voorafgaand medisch onderzoek is door de nieuwe regelgeving niet meer vereist om te starten met de opleiding. Je moet wel over een medische verklaring beschikken voor het uitvoeren van je eerste solovlucht.

Ons zweefvliegkamp duurt 2 weken en loopt telkens van maandag tot vrijdag. Om organisatorische redenen voorzien wij actueel niet in de mogelijkheid tot overnachting.

Meer info over onze zweefvliegkampen vindt je hier.

Indien je nog vragen hebt, stel ze dan gerust via dit formulier.

joomla template
template joomla