Starts: 0
Uren: 0
Overland: 0 km
Facebook Image

Volgende evenementen

Geen gebeurtenissen gevonden

RSS Feed

Cursus radiovergunning

radioJaarlijks organiseren wij tussen september en maart een cursus radiovergunning. In het vakjargon een "Beperkt certificaat van radiotelefonist van luchtvaartuigstations" genoemd.

Wettelijk is deze radiovergunning voor zweefvliegpiloten tot op heden niet verplicht. Dit is wel het geval voor het motorluchtvaartverkeer, ballonvaart, e.a.

Ook voor zweefvliegpiloten raden wij deze opleiding ten stelligste aan. Trouwens, de vliegvelden en het luchtruim worden zowel door zweef- als door motorvliegtuigen gebruikt. En dan spreken we nog niet over de andere luchtsporten zoals parachutisme, deltavliegen, enz...

Zonder radiovergunning is het gebruik van de boordradio trouwens verboden. Echter in het kader van de veiligheid is het ten zeerste aangewezen dat men bepaalde procedures, zoals het uitvoeren van een circuit, doorgeeft aan de andere luchtvaarttoestellen. Dit is bv. ook zo voor de communicatie met de grond en interpilot.

De opleiding omvat ongeveer 20 à 25 lessen. De eerste 4-tal lessen handelen over het theoretisch aspect. Hierna wordt de nadruk gelegd op praktijkoefeningen. De cursisten worden als het ware klaargestoomd voor het examen dat volledig mondeling is.

Om iedere cursist de kans te geven om de nodige praktijkoefeningen te maken, is het aantal deelnemers beperkt. Daarom kunnen er max. slechts 8 personen inschrijven.

De sessie 2013-2014 vangt aan in september 2013 en eindigt in maart 2014 met een examen. Behalve tijdens de vakanties, gaat de cursus elke woensdagavond door (oorspronkelijk was dit vijdagavond). De definitieve data en uren worden binnenkort bepaald.

Inschrijven of bijkomende inlichtingen aanvragen kan u via ons contactformulier "Radiocursus".

joomla template
template joomla